Algebehandling

Sådan udfører du bedst en fliserensning

Du kan vælge at udføre en fliserensning selv.

Hvert eneste år når foråret står på spring, er der mange husejere, der tager et valg. Et valg om at få foretaget den fliserensning, som de har snakket om i længere tid. Der er nemlig rigtig mange danskere, der hvert år er nødsaget til at få renset deres fliser, fordi de er blevet overtaget af en grøn belægning. Denne grønne belægning er alger, der desværre lever en rigtig god tilværelse i Danmark på grund af de fugtige klima.

Eventuelle skyggesider på din bolig vil derfor være ekstremt udsatte over for alger, og det kan være praktisk talt umuligt at undgå at få besøg af de grønne herrer. Derfor må man som boligejer blot acceptere, at det er en del af det at have en bolig med dertilhørende have. Og så kan man glæde sig over, at det ofte er ganske nemt at få et rigtigt pænt resultat ud af anstrengelserne.

Sådan udfører du en fliserens

Man kan enten gøre det selv eller søge tilflugt hos professionelle virksomheder, der har større ekspertise på området. Om du er tryg ved at gøre det selv, kommer her 3 vigtige ting som du skal være opmærksom på, før du går igang:

  • Ønsker du selv at prøve kræfter med en fliserensning, så er det en god idé at starte med rindende vand og en hård børste. Forhåbentlig vil det vise sig at være nok.
  • Hvis ikke algerne giver efter, så kan du tilsætte et algebehandlingsmiddel i processen. Vær opmærksom på, at midlet skal være godkendt til formålet af Miljøstyrelsen.
  • Hvis du ikke gider at bruge tid på at rense fliser, så kan du kontakte et professionelt firma, der specialiserer sig i at fjerne alger fra alle slags overflader.
  • Brug altid et fliserens middel som er godkendt af Miljøstyrelsen.

Husk på, at det er meget vigtigt, at man kun benytter sig af algebehandlingsmidler, der er godkendt af MST til fliserensning. Godkendte produkter har status “produkt godkendt”. Vi anbefaler også at du læse mere på Miljøstyrelsens hjemmeside, hvor der er mere information omkring disse bekæmpelsesmidler samt brugsanvisning.

Læs også denne gode artikel med flere fakta om fliserensning.

Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *