Møbler

Sådan skaber du nordisk elegance i stuen

2 personers sofa

Stuen er et vigtigt rum, hvor vi ofte tilbringer meget af vores tid. Det er her vi slapper af, ser vores yndlingsserie i fjernsynet eller læser en god bog. Det er derfor vigtigt med en flot og hyggelig indretning, som viser vores personlighed og stil. Hvis du er til lyse toner og lette møbler i naturfarver og træ, vil du med garanti kunne lide den nordiske stil, som giver din stue et enkelt og varmt udtryk. Den nordiske stil har domineret de danske hjem gennem mange år og er fortsat populær. I denne guide får du inspiration til, hvordan du skaber nordisk elegance i din stue.

Find et sofabord i træ

Den nordiske stil er blandt andet kendt for brugen af naturlige materialer, hvor især træ spiller en stor rolle. Vælg derfor et sofabord i træ og gerne i en lys tone, hvis du ønsker et gennemført nordisk look. Pas på med ikke at have for meget stående på dit sofabord, da den nordiske stil går ind for enkelthed og simplicitet. Hold det for eksempel enkelt ved blot at have en pæn vase eller en lysestage stående på sofabordet. Det kan desuden være flot og dekorativt med et tæppe under sofabordet, som giver den sidste finish til en hyggelig indretning.

Vælg en enkel og neutral sofa

Hvad er en stue uden en sofa? Det er her du kan svinge benene op og tage et hvil. En sofa hører naturligvis også hjemme i en nordiskindrettet stue, men vælg en 2 eller 3 personers sofa som denne i et enkelt design og i rolige og neutrale toner. Den grå sofa er især et hit i den nordiske indretning og lædersofaen er også en vinder med sit naturlige materiale.

Man bruger ikke mange farver i den nordiske stil, men du kan sagtens pynte sofaen med et par puder i forskellige nuancer. Vælg eventuelt én farve, der går igen i stuen, så du bevarer det enkle og stilrene look.

Bring naturen indenfor

I den nordiske stil, er der fokus på, at man skal integrere naturen i sit hjem. Du kan bringe naturen indenfor ved at dekorere din stue med grønne planter i et par fine krukker, som pynter og giver liv – vælg for eksempel kaktusser eller sukkulenter, som er meget in i den nordiske indretning.

Hvis du ikke er så vild med planter, kan du også få naturen ind i din stue ved at tapetsere en væg med motiver fra skoven eller hænge ét eller flere billeder op af naturen på væggen. Du kan også bruge farver fra naturen i din indretning, hvor især de brunlige nuancer er gode, men husk at begrænse de brunlige nuancer til enkle elementer, så stuen forbliver lys og indbydende.

Skab kontrast

Den nordiske stil er især kendetegnet ved sine hvide, sorte og grå nuancer, som skaber et rent og roligt look. Væggene er derfor ofte hvide i den nordiske indretning og du kan skabe en flot kontrast ved at hænge indrammede sorte og hvide billeder og plakater op på væggen – vælg for eksempel en citatplakat, som i øjeblikket er meget in.

Hvis du ønsker at skabe mere kontrast, kan du også male eller sætte et dekorativt tapet på én enkelt væg i din stue. Hvis du har lyse møbler, kan du for eksempel male væggen i mørk farve, som skaber dybde og spænding i rummet.

Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *