Solenergi

Flere husejere vælger integrerede solceller

integrerede solceller

Solceller har eksisteret i mange år og nye tal viser nu, at flere og flere idag tænker solcelleanlæg ind når de bygger nyt hus, renoverer taget eller er på udkig efter en helt ny bolig, og det er der flere gode grunde til fortæller vores egen specialist. På trods af solceller er en stor investering for mange, er det ofte en rigtig god forretning da den tjener sig hjem i løbet af nogle år. Kvaliteten og ydelsen på mange af de kendte solcellepaneler er blevet forbedret markant på blot få år og det har fået efterspørgslen i markedet til at vokse eksplosivt. Men samtidig med at efterspørgslen er vokset, er der også kommet større krav fra forbrugerene og flere stiller spørgsmål ved de mange regler fra regeringens side, der for mange kan være en anelse uklar.

Ida og Jens valgte integrerede solceller

Vi talte med et ungt par der havde planer om at renovere deres bolig og som samtidig valgte at få integrede solceller sammen med taget der skulle skiftes. Ida og Jens ville gerne have at deres solcelleanlæg faldte i hak med tagets arkitektur og blev fra deres specialist på solceller anbefalet den tagintegrerede løsning, hvor solcellepanelerne monteres i tagets tagflader. Dette er ofte en dyrere løsning end mere traditionelle solcelleanlæg og det viste sig da også, at parret måtte regne med en merpris på ca. 70.000 kr. Ida og Jens synes dog det var alle pengene værd og kunne da også med slutresultatet konkludere, at designopgraderingen var alle pengene værd.

En god investering der dækkede forbruget

Idé og Jens havde et strøm forbrug på knap 6.000 kr. årligt. Det anlæg som de fik monteret producerede godt og vel det samme hvilket betyder, at den årlige elregning næsten gik i nul. Derudover forresten de investerede penge med knap 6% årligt som stadig er en væsentlig bedre investering, end hvis det var køb af ny bil eller lignende. I bund og grund var Ida og Jens derfor godt tilfreds med deres køb når de kigger i bagspejlet. Derudover kan de nu med et integreret solcelleanlæg nyde synet af et tag hvor der ikke er gået på kompromis med arkitekturen. Det eneste som paret ville have gjort om er, at de godt kunne have tænkt sig et endnu større solcelleanlæg.

Del dette: