El

Få installeret bæredygtig energi af din El-installatør

Din el-installatør kan hjælpe dig til grøn el.

Din elektriker kan hjælpe dig til bæredygtig el-installationer.

For måned får vi at vide, at kloden bliver varmere og varmere. Med den stigende varme kommer også et forandret klima, også i Danmark. Vi har som nation været notorisk kendte for gråvejr og våde måneder. Den tid kan snart være forbi, idet, at klimaforandringerne sender varmere temperaturer i vores retning. Flere elektrikere og el-installatører er igang med at tilpasse sig den nye udvikling.

Selvom det kan lyde rart i første omgang, så er det en forandring, der også vækker bekymring hos mange danskere. Derfor er efterspørgslen på mere miljøvenlige energityper blevet mere efterspurgt hos el-installatører landet rundt. Før i tiden måtte de miljøbekymrede boligejere nøjes med klodsede, dyre solfangere, der ikke kunne betale sig, før mange år efter installeringen. Dette har dog forandret sig. Udviklingen af teknologien har gjort, at det både er blevet nemmere og mere økonomisk lukrativt på kort sigt at investere i komponenter hos din el-installatør, der både kan lette husholdningens budget på det energimæssige plan, og samtidig give en god, grøn samvittighed til alle i husstanden.

Gode bud på vedvarende og bæredygtig energi

Der er flere muligheder, hvis du som husejer vil kigge på markedet for grøn, vedvarende energi. Det oplagte bud er solceller eller solfangere, som de fleste danskere kender ti. De førhen klodsede anlæg er blevet langt simplere at monterer. Desuden er det ikke kun solstråler, der nu optages på hustaget. Mange anlæg opfanger også helt almindeligt lys, der derved går direkte til energiforbruget. Lige med solfangere er det vigtigt at påpege, at sådan et anlæg alene ikke kan dække en normal husstands energibehov. Det er derimod et glimrende supplement til den almindelig strøm, der bruges i hjemmet.

Hvis man leder efter en elinstallation, der skal fungere som en bæredygtig, alternativ varmekilde, så kan det være en idé at undersøge muligheden for jordvarme ved ens hus. Denne installation er igen en glimrende backup til de normale radiatorer inden i huset. Ellers er en luftpumpe et andet løsningsforslag. Her installeres en pumpe i haven, der via en slange sender havens luft ind i huset, opvarmet undervejs. Den kan også installeres til kold luft til de varmere sommer dage.

Fælles for de tre eksempler er, at de fungerer bedst som supplement til energiforbruget. Hvis du ønsker andre løsninger eller er nysgerrig efter din boligs muligheder, så tal i første omgang med en el-installatør eller elektriker med erfaring i grønne løsninger.

Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *